Identitet, formål og historie
Med stiftelsen af Det danske Hedeselskab den 28. marts 1866 blev grunden lagt til en virksomhed, der fra begyndelsen gjorde en stor indsats for frugtbargørelse af de danske heder, hvilket er baggrunden for selskabets navn: Det danske Hedeselskab.
I tæt samarbejde med vores medarbejdere og samarbejdspartnere i forretningen, medlemmer i foreningen og igennem vores uddelinger tager vi samfundsansvar og er med til at sikre en ansvarlig udvikling.
En lang historie - kort fortalt
Med frugtbargørelsen af de danske heder, fulgte aktiviteter inden for engvanding og tilplantning med skove og læhegn, og derigennem skabte selskabet begyndelsen til en betydelig samfundsmæssig udvikling.
Siden da har selskabet udviklet sig i takt med den samfundsmæssige udvikling og er i dag en af de førende virksomheder på natur-, miljø- og energiområdet i Danmark og internationalt.
Hedeselskabets rødder strækker sig tilbage til en brydningstid med mange nye tanker, et stærkt engagement i samfundet og en betydelig udvikling af viden og teknologi.
I Hedeselskabet er vi stolte over selskabets historie og står ved de værdier, der dannede udgangspunkt for etableringen af selskabet for over 150 år siden, og vi vil fortsætte selskabets udvikling i den samme ånd.
Ét stort fællesskab
Som forening har vi mere end 2.700 medlemmer. De vælger hovedparten af vores repræsentantskab, som efterfølgende vælger bestyrelsen. Foreningen har blandt andet fokus på formidling og dialog med eksisterende og potentielle medlemmer.
Vores forretning er fordelt på de fem områder: Skov, Grøn service, Cirkulær bioøkonomi, Landskab og anlæg samt Grønne investeringer - der alle har naturen som omdrejningspunkt.
Hedeselskabets forretning er en attraktiv, værdibaseret arbejdsplads med kompetente, serviceorienterede og kvalitetsbevidste medarbejdere. Hedeselskabet er i løbende dialog med interesseorganisationer, offentlige institutioner og personer, der har en indflydelse på vores fagområder.
Hedeselskabets formålsparagraf
Hedeselskabet sikrer, at forretningen arbejder på et højt, etisk, fagligt og lønsomt niveau med naturværdier og naturressourcer, både i og uden for Danmark.
Hedeselskabet arbejder desuden aktivt med at forbedre bo og levevilkårene primært i landområderne og med at udnytte naturressourcer til gavn for samfundet gennem forskning, udvikling og formidling inden for natur, miljø og energi.
Hedeselskabet kan opføre, erhverve, etablere samt drive faste ejendomme eller virksomheder inden for Hedeselskabets formål, idet Hedeselskabets virksomheder drives i selskabsform med begrænset ansvar.
Vores vision
Vi bygger en bæredygtig fremtid - med naturen som partner
I Hedeselskabet og i vores forretningsområder arbejder vi for at modvirke og afbøde klimaforandringer ved at begrænse og kompensere CO2-udledning, erstatte CO2-tunge materialer med alternativer og gennem klimasikringsløsninger.
Vi medvirker til at øge biodiversiteten og udvikler effektive løsninger til fuld udnyttelse af naturens knappe ressourcer og til genanvendelse.
Fakta om Hedeselskabet
- Etableret i 1866
- Den første bestyrelse bestod af Enrico Mylius Dalgas, Ferdinand Mourier-Petersen og Georg Morville
- Hovedkontor på Klostermarken 12 i Viborg
- Omsætning på mere end 1 mia. kr.
- Cirka 1.000 ansatte i 12 forskellige lande