Skoven skal bruges! ifølge Göran Persson
Skovejer og tidligere svensk statsminister Göran Persson meldte ved Timber og Market skovbrugskonference klart ud om skovenes store og vigtige rolle som en del af løsningen på klimaudfordringerne.
Den 1. oktober 2024 skiftede alle forretningsenheder under Hedeselskabet navn til Dalgas. Det gælder således HedeDanmark, HD 2412, HD NordicTrees, HD Silva, HD BioRec, HD Forest, HD Forest Germany, HD Seed og HD LogSystems.
Mere end 550 skovinteresserede fra otte nationer var samlet til Viken Skogs skovbrugskonference ”Timber & Market” tidligere på året, hvor Göran Persson meldte klart ud.
”Skoven skal bruges! Det er vores største bidrag til bekæmpelse af klimaændringer. I skovejere sidder på den afgørende ressource, lad ingen forhindre jer i at bruge skoven," sagde Sveriges tidligere statsminister og nuværende skovejer Göran Persson til deltagerne på den norske skovbrugskonference "Timber & Market".
HedeDanmark: de nordiske lande kan lære af hinanden
Steen Riber, divisionsdirektør i Skovdivisionen i HedeDanmark, ser et godt potentiale for udveksling af viden på tværs af de nordiske lande.
"Det er altid spændende at se, hvordan skovbruget ser sig selv i vores nabolande. Selvom der både dyrknings- og markedsmæssigt er stor forskel på Norge og Danmark, er der stadig mange steder, hvor vi kan lære af hinanden og blive inspirerede," siger divisionsdirektør Steen Riber.
Skovbruget spiller en vigtig rolle for fremtiden
Største indtryk fra konferencen var dog Göran Perssons tale, hvor han på en engageret og personlig måde talte skovbruget op og helt faktuelt understregede den store og vigtige rolle, skoven spiller i løsningen af de stadig mere aktuelle klimaudfordringer.
”Man kan som skovmand ikke undgå at blive noget grebet af stemningen, når man hører en mand som Göran Persson levere en så klar og tydelig tale om skovens afsindigt vigtige rolle og de muligheder, den har der i dagens verden,” siger divisionsdirektør Steen Riber.
Se et uddrag af talen:
HedeDanmark har igennem mange år haft flere berøringsflader med norsk skovbrug indenfor både samhandel, skovfrø og planter, juletræsproduktion og generel vidensudveksling.